Jak zrobić Babeczki z truskawkami

polecam są pyszne 😉

babeczki z truskawkami – składniki:

  • budyń czekoladowy – 1 op
  • truskawki
  • żółtka – 2 szt
  • kakao – 2 łyżeczki
  • truskawki
  • cukier – 2 łyżeczki
  • mleko – 1//2 litra
  • cukier puder – 2 łyżki
  • zimna woda – 2 łyżki
  • margaryna- 20 dag
  • mąka pszenna – 40 dag

babeczki z truskawkami Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Mąkę kakaową i pszenną wsypać do tortownicy, następnie wymieszać z margaryną, cukrem pudrem, żółtkami i zimną wodą. Natychmiast sklej ze sobą wszystkie mocowania, aby uzyskać jednolitą masę. W plastikowej torbie umieść mieszaninę w lodówce na 30 minut. Po wyjęciu ciasta z miski i rozłożeniu go na blasze, foremką do babeczek wycinamy z ciasta kółka i układamy je w foremkach, dociskając do brzegów. Przez 20 do 25 minut zaplanuj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Kiedy babeczki ostygną, wyjmij je z foremek. Budyń wyprodukowany z gotowanego mleka zawiera cukier. połóż plasterki truskawek na podgrzanych babeczkach, posyp cukrem perłowym i podawaj.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *