polecam są pyszne 😉
babeczki z truskawkami – składniki:
- budyń czekoladowy – 1 op
- truskawki
- żółtka – 2 szt
- kakao – 2 łyżeczki
- truskawki
- cukier – 2 łyżeczki
- mleko – 1//2 litra
- cukier puder – 2 łyżki
- zimna woda – 2 łyżki
- margaryna- 20 dag
- mąka pszenna – 40 dag
babeczki z truskawkami Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Mąkę kakaową i pszenną wsypać do tortownicy, następnie wymieszać z margaryną, cukrem pudrem, żółtkami i zimną wodą. Natychmiast sklej ze sobą wszystkie mocowania, aby uzyskać jednolitą masę. W plastikowej torbie umieść mieszaninę w lodówce na 30 minut. Po wyjęciu ciasta z miski i rozłożeniu go na blasze, foremką do babeczek wycinamy z ciasta kółka i układamy je w foremkach, dociskając do brzegów. Przez 20 do 25 minut zaplanuj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Kiedy babeczki ostygną, wyjmij je z foremek. Budyń wyprodukowany z gotowanego mleka zawiera cukier. połóż plasterki truskawek na podgrzanych babeczkach, posyp cukrem perłowym i podawaj.
Dodaj komentarz