Składniki na babeczki z winogronami:
- KREM:
- 1 budyń waniliowy
- 200 g mąki
- 125 g masła
- 100 g cukru
- 1,5 szklanki mleka
- 1 galaretka cytrynowa
- 1,5 szklanki winogron
- pszennej
- 2 żółtka jaj
- CIASTO:
babeczki z winogronami Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Bułki winogronowe: Ciasto należy wyrobić poprzez siekanie składników, szybkie ich wyrabianie i schładzanie przez godzinę. Przygotuj foremki do babeczek. Po pokryciu margaryną każdy oprósz mąką. Następnie wymieszaj mieszaninę do grubości 3 centymetrów, wytnij koła szklanką, umieść je w foremkach i dopasuj krawędzie. Budyń ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zastępując mniejszą ilością mleka i podgrzewać na złoty kolor w brytfannie nagrzanej do 170 C przez około 20 minut. Włóż do świeżo podgrzanych babeczek. Umyj i wysusz winogrona przed pokrojeniem ich na pół i usunięciem pestek. Włącz je do pikantnych. Przed podaniem pozwól galaretce cytrynowej ostygnąć w szklance wody. Gotowym dżemem rozsmarować całe babeczki. Ochłodź to. Możesz użyć bitej śmietany jako dekoracji tuż przed podaniem.
Dodaj komentarz