Jak zrobić Babeczki z winogronami

Składniki na babeczki z winogronami:

  • KREM:
  • 1 budyń waniliowy
  • 200 g mąki
  • 125 g masła
  • 100 g cukru
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1,5 szklanki winogron
  • pszennej
  • 2 żółtka jaj
  • CIASTO:

babeczki z winogronami Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Bułki winogronowe: Ciasto należy wyrobić poprzez siekanie składników, szybkie ich wyrabianie i schładzanie przez godzinę. Przygotuj foremki do babeczek. Po pokryciu margaryną każdy oprósz mąką. Następnie wymieszaj mieszaninę do grubości 3 centymetrów, wytnij koła szklanką, umieść je w foremkach i dopasuj krawędzie. Budyń ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zastępując mniejszą ilością mleka i podgrzewać na złoty kolor w brytfannie nagrzanej do 170 C przez około 20 minut. Włóż do świeżo podgrzanych babeczek. Umyj i wysusz winogrona przed pokrojeniem ich na pół i usunięciem pestek. Włącz je do pikantnych. Przed podaniem pozwól galaretce cytrynowej ostygnąć w szklance wody. Gotowym dżemem rozsmarować całe babeczki. Ochłodź to. Możesz użyć bitej śmietany jako dekoracji tuż przed podaniem.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *