Jak zrobić Bezowe babeczki z kremem czekoladowym i żurawiną

bezowe babeczki – lista składników:

  • Składniki na bezy:
  • 3 łyżki startych orzechów
  • 50 g czekolady deserowej
  • 150 g śmietany
  • 250 g serka mascarpone
  • laskowych
  • szczypta soli
  • 250 g cukru pudru
  • Składniki na krem czekoladowo-orzechowy
  • 4 białka
  • 3 łyżeczki cukru pudru

bezowe babeczki Przygotowanie:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Babeczki z bezą, żurawiną i kremem czekoladowym: Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Następnie ubijaj po kolei każdą łyżkę cukru. W ozdobnym rękawie o średnicy 5 centymetrów ułóż naleśniki na blasze do pieczenia. Będą się nieznacznie rozszerzać, jeśli będzie między nimi trochę miejsca. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej przed pieczeniem w 140 stopniach przez 45 do 60 minut. Do ubitej śmietany pod koniec ubijania dodaj cukier puder, aby była sztywna. Roztopioną czekoladę, orzechy i serek mascarpone należy delikatnie połączyć. Przygotowane bezy zastępuje się kremem. Dodatkami są maliny, mielona czekolada i krem czekoladowo-orzechowy.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *