bezowe babeczki – lista składników:
- Składniki na bezy:
- 3 łyżki startych orzechów
- 50 g czekolady deserowej
- 150 g śmietany
- 250 g serka mascarpone
- laskowych
- szczypta soli
- 250 g cukru pudru
- Składniki na krem czekoladowo-orzechowy
- 4 białka
- 3 łyżeczki cukru pudru
bezowe babeczki Przygotowanie:
Zobacz także: inna ciekawa recepturka
Babeczki z bezą, żurawiną i kremem czekoladowym: Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Następnie ubijaj po kolei każdą łyżkę cukru. W ozdobnym rękawie o średnicy 5 centymetrów ułóż naleśniki na blasze do pieczenia. Będą się nieznacznie rozszerzać, jeśli będzie między nimi trochę miejsca. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej przed pieczeniem w 140 stopniach przez 45 do 60 minut. Do ubitej śmietany pod koniec ubijania dodaj cukier puder, aby była sztywna. Roztopioną czekoladę, orzechy i serek mascarpone należy delikatnie połączyć. Przygotowane bezy zastępuje się kremem. Dodatkami są maliny, mielona czekolada i krem czekoladowo-orzechowy.
Dodaj komentarz