Czekoladowe i cukiniowe bez podstawowych składników. Polecam!
babeczki bez jajek – lista składników:
- Ciasto:
- 2 łyżki naturalnego kakao
- Dodatkowo:
- 1/2 cukinii
- 1/2 łyżki octu
- 1/4 szkl oleju rzepakowego
- 3/4 szkl wody
- cukier puder do oprószenia
- 220 g mąki pszennej
- 3/4 szkl cukru
- 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (lub kilka kropel aromatu waniliowego)
- szczypta soli
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 płaska łyżka powideł śliwkowych
- Składniki: (na ok. 12 sztuk)
- 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu
babeczki bez jajek Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka
1. Najlepiej, aby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową! Temperatura pieca powinna wynosić 180 stopni Celsjusza. Formę do ciastek wyłóż papierowymi foremkami lub posmaruj margaryną i posyp ciemnym kakao. Cukinię ścieramy na tarce o drobnych oczkach, aby pozbyć się nadmiaru soku. Przygotuj dwa dania. Połącz mokre i suche mocowania w jednej komorze. Używając trzepaczki, zestalić rzeczy w dwóch naczyniach. 2. Możesz jednak po prostu włożyć mieszankę czekoladową do ciastek, tak jak ja. Przygotuj się na około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Przyjemny aromat będzie wydobywał się z babeczek, gdy urosną na zboczu. Wyjąć z brojlera, a powstałe do ostygnięcia posypać cukrem pudrem. Weź udział w uczcie!
Dodaj komentarz