Jak zrobić Cukiniowe babeczki bez jajek, mleka i masła

Czekoladowe i cukiniowe bez podstawowych składników. Polecam!

babeczki bez jajek – lista składników:

  • Ciasto:
  • 2 łyżki naturalnego kakao
  • Dodatkowo:
  • 1/2 cukinii
  • 1/2 łyżki octu
  • 1/4 szkl oleju rzepakowego
  • 3/4 szkl wody
  • cukier puder do oprószenia
  • 220 g mąki pszennej
  • 3/4 szkl cukru
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (lub kilka kropel aromatu waniliowego)
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 płaska łyżka powideł śliwkowych
  • Składniki: (na ok. 12 sztuk)
  • 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu

babeczki bez jajek Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

1. Najlepiej, aby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową! Temperatura pieca powinna wynosić 180 stopni Celsjusza. Formę do ciastek wyłóż papierowymi foremkami lub posmaruj margaryną i posyp ciemnym kakao. Cukinię ścieramy na tarce o drobnych oczkach, aby pozbyć się nadmiaru soku. Przygotuj dwa dania. Połącz mokre i suche mocowania w jednej komorze. Używając trzepaczki, zestalić rzeczy w dwóch naczyniach. 2. Możesz jednak po prostu włożyć mieszankę czekoladową do ciastek, tak jak ja. Przygotuj się na około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Przyjemny aromat będzie wydobywał się z babeczek, gdy urosną na zboczu. Wyjąć z brojlera, a powstałe do ostygnięcia posypać cukrem pudrem. Weź udział w uczcie!


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *