Tym razem cukinia w wersji zapiekanych babeczek. Super dodatek do drugiego dania.
Składniki na cukiniowe babeczki:
- Zioła prowansalskie do smaku
- kiełbasa śląska 1 pętko
- cukinia 1 szt
- oliwa 3 łyzki
- Ziemniaki 1 kg
- ser wędzony 15 dag
- sól i pieprz do smaku
cukiniowe babeczki Jak przygotować
Zobacz również: gofry z jajkiem
Przygotowanie: Ziemniaki w skorupkach podgrzać w osolonej wodzie. Obrać, przekroić na pół i wydrążyć środek, gdy ostygną. Następnie uformuj hot doga i umieść go w opróżnionych ziemniakach. W międzyczasie pokrój cukinię w grube plastry, skrop oliwą z oliwek i marynuj przez trzydzieści minut z przyprawami, solą i pieprzem. Podczas gdy cukinia jest ostrożnie przygotowywana, umieść ziemniaki na patelni do grillowania. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. 25 minut przygotowania: Po wyłączeniu piekarnika dodać plastry sera i zapiekać około 10 minut, aż ser się roztopi.
Dodaj komentarz