Jak zrobić Cukiniowe babeczki

Tym razem cukinia w wersji zapiekanych babeczek. Super dodatek do drugiego dania.

Składniki na cukiniowe babeczki:

  • Zioła prowansalskie do smaku
  • kiełbasa śląska 1 pętko
  • cukinia 1 szt
  • oliwa 3 łyzki
  • Ziemniaki 1 kg
  • ser wędzony 15 dag
  • sól i pieprz do smaku

cukiniowe babeczki Jak przygotować

Zobacz również: gofry z jajkiem

Przygotowanie: Ziemniaki w skorupkach podgrzać w osolonej wodzie. Obrać, przekroić na pół i wydrążyć środek, gdy ostygną. Następnie uformuj hot doga i umieść go w opróżnionych ziemniakach. W międzyczasie pokrój cukinię w grube plastry, skrop oliwą z oliwek i marynuj przez trzydzieści minut z przyprawami, solą i pieprzem. Podczas gdy cukinia jest ostrożnie przygotowywana, umieść ziemniaki na patelni do grillowania. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. 25 minut przygotowania: Po wyłączeniu piekarnika dodać plastry sera i zapiekać około 10 minut, aż ser się roztopi.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *