Więcej o przepisie
Składniki na czekoladowe babeczki:
- 250 g mąki tortowej
- 3 łyżki kakao
- 350 g dowolnych owoców
- 3 łyżki dżemu malinowego lub galaretki truskawkowej
- DODATKOWO: 50 g czekolady deserowej
- 50 g orzechów laskowych, posiekanych i podpieczonych
- 3 łyżki cukru
- 2-3 łyżki wody
- 150 g masła
czekoladowe babeczki Przygotowanie:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Mąkę i kakao przefiltrować razem. Utrwalić suche mocowania rozdrobnioną margaryną. Stamtąd dodaj cukier i wodę i szybko pracuj, aż do uzyskania gładkiej struktury hittera. Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Umieść mąkę na stole i połącz składniki. Ciasto wciskamy do foremek widelcem. Z folii aluminiowej zrób kulki i umieść je w każdej babeczce. Po 10 minutach w 190 C zdjąć folię i piec jeszcze 10 minut. Schłodzić i wyeliminować pleśń. Rozpuścimy dla Ciebie czekoladę. Miska powinna zawierać orzeszki ziemne. Brzegi babeczek powinny być delikatnie zanurzone w czekoladzie i orzeszkach ziemnych. Pozwól, aby czekolada sama stwardniała. Babeczki powinny zawierać produkt ekologiczny. Owoce posmarować roztopionym dżemem lub galaretką łyżką wody. Babeczki powinny schłodzić się w lodówce.
Dodaj komentarz