Jak zrobić Czerwone babeczki z wkładką

czerwone babeczki – składniki:

  • szczypta soli
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżka miodu
  • łyżeczka sody
  • łyżeczka proszku
  • 250 g mąki
  • niepełna szklanka maślanki
  • cukier puder
  • 200 g ugotowanych buraków
  • 0,5 łyżeczki gałki
  • czekolada nadziewana
  • jajko
  • papilotki

czerwone babeczki Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Czerwone babeczki z zatopionym nadzieniem W dwóch miskach łączymy suche i mokre składniki. Dodaj zmielone, ugotowane buraki do mokrych okrawków przez najskromniejszy obszar krzyża. Połącz mokre z suchymi mocowaniami. Włożone do foremek papilotki należy doprawić biszkoptem. Druga miarka ciasta jest następnie używana do przykrycia czekolady. Filiżanka powinna być w połowie pusta. 20 do 25 minut w temperaturze 180 stopni Fahrenheita. Po tym czasie wyłącz piec i nie otwieraj wejścia przez kolejne pięć minut. Ochłodzić, a następnie w tym momencie posypać proszkiem.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *