czerwone babeczki – składniki:
- szczypta soli
- łyżeczka cynamonu
- łyżka miodu
- łyżeczka sody
- łyżeczka proszku
- 250 g mąki
- niepełna szklanka maślanki
- cukier puder
- 200 g ugotowanych buraków
- 0,5 łyżeczki gałki
- czekolada nadziewana
- jajko
- papilotki
czerwone babeczki Przygotowanie:
Zobacz również: inna receptura
Czerwone babeczki z zatopionym nadzieniem W dwóch miskach łączymy suche i mokre składniki. Dodaj zmielone, ugotowane buraki do mokrych okrawków przez najskromniejszy obszar krzyża. Połącz mokre z suchymi mocowaniami. Włożone do foremek papilotki należy doprawić biszkoptem. Druga miarka ciasta jest następnie używana do przykrycia czekolady. Filiżanka powinna być w połowie pusta. 20 do 25 minut w temperaturze 180 stopni Fahrenheita. Po tym czasie wyłącz piec i nie otwieraj wejścia przez kolejne pięć minut. Ochłodzić, a następnie w tym momencie posypać proszkiem.
Dodaj komentarz