Składniki na babeczki z kremem karmelowym:
- muszkatołowej
- 1 łyżeczka cynamonu
- 3 czubate łyżki masy kajmakowej,
- 0,5 szklanki cukru,
- 250g serka mascarpone
- 1/3 szklanki oleju,
- 1 cukier waniliowy (lub kilka kropel aromatu waniliowego),
- 0,5 łyżeczki soli
- cukrowe kuleczki
- 1/2 szklanki mleka
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 i 3/4 szklanki mąki
- KREM:
- 1 jajko
- BABECZKI (12 sztuk):
- 1 łyżeczka imbiru
- 3/4 szklanki puree z dyni
- 1,5 łyżeczki sody,
- 0,5 łyżeczki gałki
babeczki z kremem karmelowym Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Babeczki dyniowe z kremem karmelowym Mascarpone przełożyć do miseczki. Po dodaniu łyżki kajmaku krótko miksować, aż składniki się połączą. Pozostawienie kremu w pojemniku na lód ułatwi aromatyzowanie babeczek i jednoczesne przygotowanie ciastek. Ubij jajko widelcem po rozbiciu go do miski. Następnie dodaj mleko i puree z dyni, a następnie olej. Połącz wszystko do perfekcji. Dodaj mąkę, cukier, cukier waniliowy, aromaty, proszek do pieczenia i napój bezalkoholowy do pieczenia do innej miski. Dokładnie mieszamy. Rozłóż suche mocowania w pojemniku na herbatniki z papierowymi kubeczkami po dodaniu mokrych mocowań i mieszaniu aż do połączenia. W 180 stopniach piec babeczki przez około 20 minut lub do momentu, gdy będą złociste. Zanim użyjesz szprycy do nałożenia kremu, pozwól babeczkom ostygnąć po upieczeniu. Użyj kulek cukru, aby rozjaśnić babeczki. Jest przechowywany w zamrażarce. Weź udział w swoim bankiecie 🙂
Dodaj komentarz