Smaczny pomysł na „Faszerowane babeczki po 3. roku”
faszerowane babeczki – lista składników:
- sól
- 7 łyżek mąki pszennej
- 2 łyżki tartego sera żółtego
- natka pietruszki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- oliwa z oliwek
- 2 jajka
- 5 pieczarek
- bułka tarta
- 130 g masła
faszerowane babeczki Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Przefiltruj i posiekaj 120 gramów delikatnej margaryny z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodaj jedno całe jajko, jedno żółtko i trochę soli. 2 Po wymieszaniu ciasta włóż je do pojemnika na lód i zamrażaj przez sześćdziesiąt minut. Posyp bułką tartą formy na babeczki po posmarowaniu ich pozostałym masłem. Po napełnieniu ich mieszanką podgrzewać przez 20 minut w temperaturze 200°C. 3 Umyte pieczarki przekroić na tarce i podsmażyć na oliwie. Wierzch babeczek posyp serem, aby się rozpuścił przed pieczeniem. Na koniec posypać natką pietruszki. źródło: mam dziecko.
Dodaj komentarz