Fit babeczki z fasoli to idealny deser, który możemy upiec nie tylko na święta wielkanocne! Z polewą i posypane suszonymi owocami.
Składniki na babeczki z fasoli:
- 2 łyżeczka
- banan
- 3 łyżka
- 1 łyżeczka
- olej kokosowy
- proszek do pieczenia
- ksylitol/ miód (więcej)
- 1,5 łyżka
- fasola
- kakao
babeczki z fasoli Jak zrobić:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Banan, łyżeczka proszku do pieczenia, dwie łyżki ksylitolu (można też użyć miodu), dwie łyżki kakao i jajko to składniki, z których można zrobić babeczki. W blenderze zmiksuj wszystko na gładką masę. Użyłam tłuczka do ziemniaków i wszystko rozgniotłam… mieszanka też się udała 😉 Wypełnij kształt i zaplanuj na około 40-45 minut. Gotową polewę możemy nakładać po ostygnięciu babeczek: Składniki o niskiej mocy, takie jak miód, łyżka kakao, olej kokosowy i odrobina wody są stare. Spodziewamy się lekkiego ochłodzenia lukru. Stosowane są babeczki z wzorami. Suszone morele, jagody goji, orzechy lub rodzynki można posypać po wierzchu. Weź udział w posiłku!
Dodaj komentarz