Jak zrobić Francuskie babeczki z grzybami

babeczki z grzybami – lista składników:

  • 1 marchewka
  • sól
  • 2 łyżki śmietany
  • 1,5 szklanki odgotowanych podgrzybków
  • 1 płat gotowego ciasta francuskiego
  • 1/2 małej cebuli
  • 1/2 szklanki białego ryżu
  • (drobno pokrojonych)

babeczki z grzybami Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: owsiane ciasteczka

Ciastka francuskie z grzybami Na grubej tarce umyj, obierz i posiekaj marchewkę. W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju i dodaj marchewkę i ryż. Po smażeniu dodaj sól i szklankę wrzącej wody. Przykryj i gotuj na małym ogniu, aż ryż wchłonie cały płyn. Posiekaj i posmaruj pokrojone gotowane grzyby przed smażeniem i dopraw solą i pieprzem. Dodaj śmietanę do mieszanki, następnie dopraw ryż i marchewkę i smaż przez kolejne 5 minut. Pojemnik na herbatniki wyłóż ciastem francuskim po jego rozwinięciu i pokrojeniu na kwadraty. Każdą posypać farszem. Piecz przedmiot przez 20 minut lub do momentu, aż się zrumieni. Jako dekorację dodaj gałązkę pietruszki. Weź udział w posiłku.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *