Jak zrobić Imbirowe babeczki z migdałami

Składniki na babeczki z migdałami:

  • arachidowych
  • 2/3 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka śmietany
  • 10 dag czekolady deserowej
  • migdały
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 dag mąki
  • wiórki kokosowe
  • 2 łyżeczki cukru z wanilią
  • 12 dag masła
  • Ciasto:
  • 1 żółtko
  • 8-10 dag orzechów
  • 10 dag czekolady gorzkiej
  • 4 łyżki cukru pudru
  • Pozostałe składniki:
  • aromat migdałowy

babeczki z migdałami Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Babeczki z imbirem i migdałami Połącz posiekane masło, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i mielony imbir. Następnie dodać cukier puder, cukier i wanilię oraz śmietanę z żółtek i śmietany. Rozwałkować, zawinąć w folię i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Konieczne jest rozwałkowanie schłodzonego ciasta, wyłożenie foremek mąką, umieszczenie ich na blasze do pieczenia i rozgrzanie piekarnika. Piec na złoty kolor w temperaturze 180°C. Czekoladę należy połamać, włożyć do miski, rozpuścić w wodzie, wymieszać ze śmietanką i aromatyzować. Upieczone na zimno babeczki z nadzieniem orzechowym należy polać płynną czekoladą. Jako dekorację możesz użyć płatków migdałowych i posiekanych migdałów. Odstawić do zastygnięcia czekolady. 


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *