Składniki na babeczki z migdałami:
- arachidowych
- 2/3 łyżeczki mielonego imbiru
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżka śmietany
- 10 dag czekolady deserowej
- migdały
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 20 dag mąki
- wiórki kokosowe
- 2 łyżeczki cukru z wanilią
- 12 dag masła
- Ciasto:
- 1 żółtko
- 8-10 dag orzechów
- 10 dag czekolady gorzkiej
- 4 łyżki cukru pudru
- Pozostałe składniki:
- aromat migdałowy
babeczki z migdałami Jak zrobić:
Zobacz także: inna ciekawa receptura
Babeczki z imbirem i migdałami Połącz posiekane masło, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i mielony imbir. Następnie dodać cukier puder, cukier i wanilię oraz śmietanę z żółtek i śmietany. Rozwałkować, zawinąć w folię i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Konieczne jest rozwałkowanie schłodzonego ciasta, wyłożenie foremek mąką, umieszczenie ich na blasze do pieczenia i rozgrzanie piekarnika. Piec na złoty kolor w temperaturze 180°C. Czekoladę należy połamać, włożyć do miski, rozpuścić w wodzie, wymieszać ze śmietanką i aromatyzować. Upieczone na zimno babeczki z nadzieniem orzechowym należy polać płynną czekoladą. Jako dekorację możesz użyć płatków migdałowych i posiekanych migdałów. Odstawić do zastygnięcia czekolady. 
Dodaj komentarz