Jak zrobić Jajeczne babeczki z czarną fasolą i pomidorami

Nietypowe babeczki z jajek i fasoli, które są smaczne i kolorowe.

jajeczne babeczki – lista składników:

  • 2 szt.
  • kilka listków świeżej kolendry
  • jajka
  • szczypta cukru
  • salsy paprykowej
  • 1 szt.
  • 2 łyżka
  • 2 łyżka
  • sól do smaku
  • kwaśnej śmietany
  • ugotowanej fasoli czarnej lub z puszki,
  • 2 szt.
  • 40 g
  • świeża bazylia
  • pasty pomidorowej
  • duży pomidor
  • 1 łyżka
  • sosu worcestershire
  • 1 łyżeczka
  • 200 g
  • 1 łyżeczka
  • oleju z pomidorów suszonych
  • pomidorów suszonych
  • ząbki czosnku
  • 1 łyżka
  • posiekanego koperku
  • pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku

jajeczne babeczki Jak zrobić:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Zmiksuj trzepaczką fasolę, całe jajka, koperek i drobno pokrojone suszone pomidory. Po połączeniu wszystkiego doprawiamy solą i pieprzem do smaku. W silikonowych foremkach na babeczki nagrzanych do 180°C, tak przygotowaną masę pieczemy przez około 20 minut. Drobno posiekany czosnek podsmaż na patelni na oleju. Gotuj to wszystko, ciągle mieszając pokrojony w kostkę pomidor, salsę, Worcestershire i pomidorowy kij. Oczekując, że sos będzie zbyt gęsty, można dodać 1-2 łyżki wody. To wszystko jest starannie przygotowane z cukrem, solą i pieprzem. Na koniec dodaj świeże liście kolendry. Babeczki powinny być udekorowane listkami bazylii i gęstym sosem. Weź udział w posiłku. Dodaj zimną fasolę do jajek, aby nie były zbyt kwaśne.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *