Nietypowe babeczki z jajek i fasoli, które są smaczne i kolorowe.
jajeczne babeczki – lista składników:
- 2 szt.
- kilka listków świeżej kolendry
- jajka
- szczypta cukru
- salsy paprykowej
- 1 szt.
- 2 łyżka
- 2 łyżka
- sól do smaku
- kwaśnej śmietany
- ugotowanej fasoli czarnej lub z puszki,
- 2 szt.
- 40 g
- świeża bazylia
- pasty pomidorowej
- duży pomidor
- 1 łyżka
- sosu worcestershire
- 1 łyżeczka
- 200 g
- 1 łyżeczka
- oleju z pomidorów suszonych
- pomidorów suszonych
- ząbki czosnku
- 1 łyżka
- posiekanego koperku
- pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku
jajeczne babeczki Jak zrobić:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Zmiksuj trzepaczką fasolę, całe jajka, koperek i drobno pokrojone suszone pomidory. Po połączeniu wszystkiego doprawiamy solą i pieprzem do smaku. W silikonowych foremkach na babeczki nagrzanych do 180°C, tak przygotowaną masę pieczemy przez około 20 minut. Drobno posiekany czosnek podsmaż na patelni na oleju. Gotuj to wszystko, ciągle mieszając pokrojony w kostkę pomidor, salsę, Worcestershire i pomidorowy kij. Oczekując, że sos będzie zbyt gęsty, można dodać 1-2 łyżki wody. To wszystko jest starannie przygotowane z cukrem, solą i pieprzem. Na koniec dodaj świeże liście kolendry. Babeczki powinny być udekorowane listkami bazylii i gęstym sosem. Weź udział w posiłku. Dodaj zimną fasolę do jajek, aby nie były zbyt kwaśne.
Dodaj komentarz