babeczki w wafelkach – lista składników:
- wafelki do lodów
- 2 jajka
- 0,5 szklanki cukru
- 10 dag margaryny
- gwiazdki cukrowe
- 1 szklanka mąki
- barwniki spożywcze: żółty, różowy, niebieski
- 125 ml mleka
- bita śmietana
- różowy barwnik spożywczy
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
babeczki w wafelkach Przygotowanie:
Zobacz również: inny przepis
Babeczki z jednorożcami w lodach Niezależnie od tego blachę wykładamy papierem do pieczenia i tak układamy zamrożone kremy. 2. W rezultacie ubij cukier i margarynę na gładką masę. Po dokładnym wymieszaniu dodawać po kolei każde jajko. 3. Dodaje się proszek do pieczenia. Następnie, nie przerywając mieszania masy, stopniowo dodawać mąkę. 4. Zrób trzy porcje ciasta. Różowy barwnik nakłada się na ten, który musi być nieco większy. Następny jest w kolorze niebieskim, a trzeci w kolorze żółtym. 5. Wafle zostały wykonane przez wypiek mieszanki. Najpierw dajemy ciasto różowe, potem niebieskie, w końcu żółte. Przykryj wafle do 3/4 wysokości. 6. Piecz babeczki przez około 25 minut w 170 stopniach. 7. Odłóż bitą śmietanę na bok i poczekaj, aż babeczki ostygną. Śnieżkę ubić z mlekiem na puszystą masę. Następnie dodaje się różowy kolor. 8. Bitą śmietanę należy przechowywać w rękawie cukierniczym. 9. Za pomocą rękawa cukierniczego można ozdobić babeczki. Babeczki powinny mieć dodane gwiazdki. 10. Gotowe! Mieć smaczny posiłek!
Dodaj komentarz