Jak zrobić Kokosowo jagodowe babeczki

jagodowe babeczki – lista składników:

  • pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g mąki
  • 2 czubate łyżki wiórków kokosowych
  • 1 szk mleka
  • rzepakowego
  • 150 g mąki
  • 2 jajka
  • 1/4 szk oleju
  • 4 łyżki cukru
  • 3/4 szk mrożonych jagód

jagodowe babeczki Przygotowanie

Zobacz również: niebieskie gofry

Babeczki z kokosem i jagodami: W jednej misce połącz cukier, proszek do pieczenia, jagody i krople kokosowe. Następny krok obejmuje jajka, mleko i olej, a następnie suche mocowania. W idealnym świecie do mieszania użyj widelca. Podziel ciasto na 12 papilotek w foremce na babeczki. Babeczki pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Od tego momentu wyjmij babeczki z formy i ostudź je na metalowej podstawce. Posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *