jagodowe babeczki – lista składników:
- pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g mąki
- 2 czubate łyżki wiórków kokosowych
- 1 szk mleka
- rzepakowego
- 150 g mąki
- 2 jajka
- 1/4 szk oleju
- 4 łyżki cukru
- 3/4 szk mrożonych jagód
jagodowe babeczki Przygotowanie
Zobacz również: niebieskie gofry
Babeczki z kokosem i jagodami: W jednej misce połącz cukier, proszek do pieczenia, jagody i krople kokosowe. Następny krok obejmuje jajka, mleko i olej, a następnie suche mocowania. W idealnym świecie do mieszania użyj widelca. Podziel ciasto na 12 papilotek w foremce na babeczki. Babeczki pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Od tego momentu wyjmij babeczki z formy i ostudź je na metalowej podstawce. Posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz