babeczki z czekoladą w środku – lista składników:
- 1 op. ciasta do babeczek,
- 3 łyżki kulek czekoladowych,
- 150 g margaryny
- 75 ml wody,
- 2 jajka
- 12 szt. foremek papierowych
babeczki z czekoladą w środku Przygotowanie
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Wypełnione czekoladą, żywe babeczki w środku. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i umieść dwanaście papierowych foremek na blasze do pieczenia. Przed równomiernym rozłożeniem czekoladowych kulek dokładnie wymieszaj mikserem jajka, ostudzoną, stopioną margarynę i wodę. Upiecz ciasto w każdej foremce z około 2 łyżkami ciasta w każdej foremce. Po wyjęciu z piekarnika babeczki powinny ostygnąć przez 18 minut na środkowej półce. Dodaj 50 mililitrów wrzącej wody do 5 łyżek cukru pudru, aby przygotować lukier. Lukier robimy mieszając cukier puder z wrzącą wodą. Jeśli lukier jest za gęsty dodajemy więcej wody. Następnie schłodzone babeczki lukrujemy i dekorujemy kolorowymi kulkami i posypką.
Dodaj komentarz