babeczki szpinakowe – składniki:
- pieprz
- 3 ząbki czosnku
- 10 dag cukru pudru
- sól. 15 dag sera pleśniowego
- pęczek szpinaku (lub op. mrożonego)
- 4 łyżki śmietany 12-proc
- 20 dag masła
- którzy nie lubią szpinaku. 30 dag mąki
- jajko
- oliwa
- gałka muszkatołowa
- W takiej wersji posmakują nawet tym
- 2 żółtka
babeczki szpinakowe Jak zrobić
A może spodoba Ci się także: ciasteczka pistacjowe
Ciasto: masło posiekać, posypać mąką i dodać szczyptę soli. Zagnieść pozostałe składniki. Należy go schłodzić przez pół godziny. 2 Opróżnij odtwarzacz do wysmarowanych tłuszczem foremek i rozsmaruj na grubość od 3 do 4 mm. Foremki wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć suchy groszek przez otwory w cieście i piec, aby ciasto nie wyrosło. Przygotuj się do pracy w temperaturze 200°C przez 8-12 minut. Kiedy ostygnie, wyjmij papier i groszek. 3 Nadzienie: Zmiel czosnek. Oczyść szpinak. Na patelni na oliwie zeszklić czosnek. Wmieszaj szpinak. przyprawa. Przed dodaniem jajka i śmietany gotuj przez jedną do dwóch minut. Przykryj babeczki pokrojonym niebieskim cheddarem i wypełnij je nadzieniem. 4 Czas planowania: 40 minut, 10 porcji, porcja za grosze: 1,40 zł Źródło: Chwileczkę dla Ciebie.
Dodaj komentarz