kruche babeczki z borówkami – składniki:
- bita śmietana
- 200 g masła
- borówki
- ciasto
- 2 żółtka
- nadzienie
- 300 g mąki
- 100 g cukru
- sól
kruche babeczki z borówkami Jak przygotować
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
Kruche babeczki jagodowo-śmietankowe Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Kontynuując przygotowywanie kruchego wypieku, przeznaczyłam odpowiednią ilość mocowań. Mąkę po przesączeniu na stolnicę posypałam solą. Do przesianej mąki wmieszałam schłodzone kawałki masła. Posiekałam margarynę nożem, dodałam cukier i żółtka, posmarowałam miksturą i wstawiłam do lodówki na trzydzieści minut. Następnie wyjęłam, przeniosłam, pokroiłam w kwadraty, pokryłam foremki bez smarowania, piekłam 15 minut w 180 stopniach, trzymałam aż wystygło, zblendowałam jagody, włożyłam babeczki i na wierzch wyłożyć śmietanę o wzbogaconej pysznej 🙂
Dodaj komentarz