Jak zrobić Kruche babeczki z czarną porzeczką

babeczki z czarną porzeczką – składniki:

  • łyżka masła
  • słoik domowego dżemu z czarnej porzeczki
  • po 3 łyzki mąki
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 300 g maki tortowej typ 500
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • łyżka kwaśnej śmietany
  • tarta
  • porzeczkami
  • jajko
  • 12,5 g dobrego masła
  • masło do foremek i bułka

babeczki z czarną porzeczką Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Babeczki kruche z czarną porzeczką Robimy kruche babeczki z margaryny pokruszonej, formujemy biszkopt i posypujemy bułką tartą. W misce dodaj proszek po przefiltrowaniu mąki i sody oczyszczonej. Jajko ubić z masłem i śmietaną. Ciasto to moja praca. Były chłodzone przez 30 minut przeze mnie. Uzupełniam i wycinam kółka. Ułożyłam kromki ciasta. Do środka włożyłam łyżkę dżemu. Mąką, cukrem i masłem, które właśnie wymieszałeś, należy posypać babeczki. Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *