babeczki z czarną porzeczką – składniki:
- łyżka masła
- słoik domowego dżemu z czarnej porzeczki
- po 3 łyzki mąki
- 1/3 szklanki cukru pudru
- 300 g maki tortowej typ 500
- łyżeczka sody oczyszczonej
- łyżka kwaśnej śmietany
- tarta
- porzeczkami
- jajko
- 12,5 g dobrego masła
- masło do foremek i bułka
babeczki z czarną porzeczką Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Babeczki kruche z czarną porzeczką Robimy kruche babeczki z margaryny pokruszonej, formujemy biszkopt i posypujemy bułką tartą. W misce dodaj proszek po przefiltrowaniu mąki i sody oczyszczonej. Jajko ubić z masłem i śmietaną. Ciasto to moja praca. Były chłodzone przez 30 minut przeze mnie. Uzupełniam i wycinam kółka. Ułożyłam kromki ciasta. Do środka włożyłam łyżkę dżemu. Mąką, cukrem i masłem, które właśnie wymieszałeś, należy posypać babeczki. Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C.
Dodaj komentarz