Jak zrobić Kruche babeczki z kajmakiem, dżemem i czekoladą.

Zapraszam na pyszne i słodkie babeczki. Nikt im się nie oprze. Bardzo kruche ciasto, słodki kajmak i polewa i lekko kwaśny dżem wiśniowy to idealne połączenie. Proste w wykonaniu i takie w sam raz na podwieczorek. Sprawdzą się również na świątecznym stole. Polecam 🙂

kruche babeczki z kajmakiem – składniki:

  • 2 żółtka
  • Nadzienie:
  • 20 dag masła lub margaryny
  • 1 słoiczek dżemu wiśniowego
  • 10 dag polewy i dekoracji białej
  • pół szklanki cukru pudru
  • Dodatkowo:
  • Ciasto:
  • mąka pszenna do posypania stolnicy
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 20 dag masy krówkowej kajmak

kruche babeczki z kajmakiem Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa receptura


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *