Składniki na kruche babeczki z kremem karpatkowym:
- 2 szklanki mąki
- 1.5 łyżki mąki
- pszennej
- KREM
- pół litra mleka
- 2 – 3 łyżki śmietany
- ziemniaczanej
- pół szklanki cukru pudru
- 1.5 łyżki mąki
- 1 cukier waniliowy
- 3 żółtka
- pszennej
- 0,5 szklanki cukru
- 3/4 kostki masła
kruche babeczki z kremem karpatkowym Jak przygotować
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Twarde babeczki z kremem karpackim Przed rozpoczęciem rozluźnij pastę wyjmując ją z lodówki. Przesiej mąkę pszenną i cukier puder do naczynia lub wysokiej miski. Do oddzielonej mąki dodać żółtka, ostrą śmietanę i delikatną pastę pokrojoną w średnio mocne kształty. Postaraj się całkowicie połączyć wszystkie dodatki łyżką, a po krótkim czasie kontroluj odtwarzacz rękoma, aż do uzyskania jednorodnej masy. Po wyrobieniu ciasta na jednolitą masę i schłodzeniu przez 30 do 40 minut uformować z niego kulę. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na stolnicy i wycinamy z niego kółka. Ułóż wycięte koła na wysmarowanych masłem foremkach do babeczek. Pieczemy babeczki w 150 stopniach do uzyskania złocistego koloru. W pojemniku podgrzej 1,5 szklanki mleka do wrzenia. W pozostałym mleku dokładnie wymieszaj mąkę. Następnie mąkę ziemniaczaną należy dokładnie wymieszać. Dodać cukier waniliowy i cukier na końcu. Całkowicie wymieszaj, opróżniając niedawno przygotowaną aranżację do bulgoczącego mleka. Po upieczeniu pozwól puddingowi ostygnąć. Drewnianą kulką dokładnie wetrzeć miękką margarynę w makurze. Zimny budyń można dodać do zmielonej margaryny. Ubij wszystko na jednolitą, puszystą masę. Napełnij babeczki przygotowanym kremem za pomocą rękawa cukierniczego. Cieszyć się! 😉
Dodaj komentarz