Jak zrobić Kruche babeczki z kremem maślanym i malinami

Składniki na babeczki z kremem maślanym:

  • ziemniaczanej
  • 100g cukru pudru,
  • 2 łyżki cukru waniliowego,
  • 2 łyżki mąki
  • szklanka mleka
  • Krem maślany:
  • 100g margaryny
  • Kruche ciasto:
  • 300 g mąki
  • 3 żółtka,
  • laska wanilii
  • 150g margaryny
  • jajko
  • 350g świeżych malin
  • czubata szklanka cukru,

babeczki z kremem maślanym Jak zrobić

Zobacz również: inny przepis

Krem z malin i margaryny w kruchych herbatnikach Natychmiast dodaj do mąki jajko, cukry i zimną margarynę. Zawiń kulkę w folię spożywczą, schłodź przez godzinę, a następnie podawaj. Delikatnie natłuścić struktury babeczek i posypać idealną proporcją bułki tartej. Następnie ciasto należy rozłożyć na bokach i dnie foremek. Aby nakłuć dno, użyj widelca. W temperaturze 180 stopni gotuj przez około 15-20 minut. Fajny. 2. Z 1/4 szklanki mleka, cukru i mąki ubić żółtka na sztywną pianę. Resztę mleka podgrzać do wrzenia. Wrzące mleko powinno zawierać żółtka. Gotuj mieszankę, aż zgęstnieje na niskim poziomie intensywności. Fajny. Zrób margarynę, łącząc cukier i nasiona wanilii. Dodać schłodzony budyń po jednej łyżce cały czas ubijając. Po napełnieniu masą babeczki wykończyć miętą i malinami.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *