Składniki na babeczki z kremem maślanym:
- ziemniaczanej
- 100g cukru pudru,
- 2 łyżki cukru waniliowego,
- 2 łyżki mąki
- szklanka mleka
- Krem maślany:
- 100g margaryny
- Kruche ciasto:
- 300 g mąki
- 3 żółtka,
- laska wanilii
- 150g margaryny
- jajko
- 350g świeżych malin
- czubata szklanka cukru,
babeczki z kremem maślanym Jak zrobić
Zobacz również: inny przepis
Krem z malin i margaryny w kruchych herbatnikach Natychmiast dodaj do mąki jajko, cukry i zimną margarynę. Zawiń kulkę w folię spożywczą, schłodź przez godzinę, a następnie podawaj. Delikatnie natłuścić struktury babeczek i posypać idealną proporcją bułki tartej. Następnie ciasto należy rozłożyć na bokach i dnie foremek. Aby nakłuć dno, użyj widelca. W temperaturze 180 stopni gotuj przez około 15-20 minut. Fajny. 2. Z 1/4 szklanki mleka, cukru i mąki ubić żółtka na sztywną pianę. Resztę mleka podgrzać do wrzenia. Wrzące mleko powinno zawierać żółtka. Gotuj mieszankę, aż zgęstnieje na niskim poziomie intensywności. Fajny. Zrób margarynę, łącząc cukier i nasiona wanilii. Dodać schłodzony budyń po jednej łyżce cały czas ubijając. Po napełnieniu masą babeczki wykończyć miętą i malinami.
Dodaj komentarz