Jak zrobić Kruche babeczki z kremem z białej czekolady

kruche babeczki z kremem z białej czekolady – lista składników:

  • czekolady
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 ¾ szklanki mąki
  • 16 g cukru waniliowego
  • 250 g serka mascarpone
  • 0,5 szklanki śmietanki 30% (można użyć 36%)
  • 3 żółtka
  • Krem:
  • pszennej
  • 150 g masła lub margaryny
  • 100 g białej
  • 5 łyżek cukru pudru (z czubkiem)
  • Babeczki (16 szt):

kruche babeczki z kremem z białej czekolady Jak zrobić:

Zobacz również: inna receptura

Aby przygotować kruche babeczki z kremem z białej czekolady, przesiej mąkę pszenną i cukier puder do miski. Dodatkowo dodać cukier waniliowy. Powinieneś dodać kilka past i żółtek. Wszystko zmiksować na gładką masę. Zawiń masę w folię spożywczą, aby uformować z niej kulę. Odstawić na czterdzieści do godziny. Od tego momentu wysmarowane masłem foremki (moje mają 7 cm szerokości) są przyklejone. W nagrzanym piekarniku do 175°C piec przez około osiem minut. Babeczki można przygotować przed lub później, korzystając z naszego brojlera. Spodziewając się, że krawędzie są w tym momencie brązowe, naprawdę musimy uważać. Po rozpuszczeniu czekolady pozwól jej ostygnąć w kąpieli wodnej. Dodaj cukier puder, aby zagęścić krem. Dodać mascarpone i ostudzoną czekoladę. Połącz wszystko w misce miksera, aż dokładnie się połączy. Babeczki po ostygnięciu napełnij kremem. W temperaturze pokojowej schłodzić. Do wykonania kremu użyłam 30% śmietanki. Krem był bardziej płynny niż przy użyciu 36% kremu. W każdym razie nic się nie upłynniło, bo ładnie zgęstniało w lodówce.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *