Jak zrobić Kruche babeczki z malinami i bezą włoską

Wyglądają i smakują fantastycznie!

Składniki na kruche babeczki z malinami:

  • Spody
  • Dodatkowo
  • 150g malin
  • Listki świeżej mięty
  • Świeże maliny
  • 1 galaretka malinowa
  • 1 żółtko
  • Nadzienie malinowe
  • Beza włoska
  • 1 białko
  • 150g ciemnych, kakaowych herbatników
  • 70g cukru kryształu Diamant
  • 150ml gorącej wody
  • 20ml wody
  • 60g masła

kruche babeczki z malinami Jak zrobić

Zobacz także: szybkie ciasteczka serowe

1. Spód: Jajko należy lekko ubić, gdy masło się rozpuści. W blenderze lub robocie kuchennym połącz pozostałe składniki z połamanymi herbatnikami. Składniki należy rozłożyć na foremki do tartaletek. Włóż do pieca w temperaturze 2000 stopni Celsjusza na około dziesięć minut. Następnie ostrożnie wyjmij go po ostygnięciu. Układanie z malinami: Maliny należy wysuszyć po umyciu. Naturalny produkt połączyć z dżemem, który po lekkim schłodzeniu znacznie się rozpadł. Nałóż mocowanie na tartaletki. Naprawdę się na tym skupiamy. Aby zrobić włoską bezę, upuść cukier w odmierzonej ilości wody (zostaw 1 łyżkę stołową). Jeśli nie mamy termometru cukierniczego, używamy metody „sznurkowej”, aby ustalić, czy syrop jest korzystny. Gotuj syrop bez mieszania przez około 8 minut w temperaturze 1200C. Spróbuj rozprowadzić schłodzony syrop między kciukiem a wskaźnikiem. Powinniśmy gotować dość długo spodziewając się, że przestanie. Ubij białko, gdy to się dzieje; Pod koniec dodać pozostałą łyżkę cukru. Od tego momentu, krok po kroku, wlewaj syrop do piany, która została proaktywnie ubita i ubijaj ją z największą prędkością, aż ostygnie (około dziesięciu minut). Zastosuj tę kombinację do każdej babeczki, wkładając ją do upieczonego worka z końcówką w kształcie gwiazdy. Używamy pieca i dekorujemy środek listkami mięty i malinami.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *