Wyglądają i smakują fantastycznie!
Składniki na kruche babeczki z malinami:
- Spody
- Dodatkowo
- 150g malin
- Listki świeżej mięty
- Świeże maliny
- 1 galaretka malinowa
- 1 żółtko
- Nadzienie malinowe
- Beza włoska
- 1 białko
- 150g ciemnych, kakaowych herbatników
- 70g cukru kryształu Diamant
- 150ml gorącej wody
- 20ml wody
- 60g masła
kruche babeczki z malinami Jak zrobić
Zobacz także: szybkie ciasteczka serowe
1. Spód: Jajko należy lekko ubić, gdy masło się rozpuści. W blenderze lub robocie kuchennym połącz pozostałe składniki z połamanymi herbatnikami. Składniki należy rozłożyć na foremki do tartaletek. Włóż do pieca w temperaturze 2000 stopni Celsjusza na około dziesięć minut. Następnie ostrożnie wyjmij go po ostygnięciu. Układanie z malinami: Maliny należy wysuszyć po umyciu. Naturalny produkt połączyć z dżemem, który po lekkim schłodzeniu znacznie się rozpadł. Nałóż mocowanie na tartaletki. Naprawdę się na tym skupiamy. Aby zrobić włoską bezę, upuść cukier w odmierzonej ilości wody (zostaw 1 łyżkę stołową). Jeśli nie mamy termometru cukierniczego, używamy metody „sznurkowej”, aby ustalić, czy syrop jest korzystny. Gotuj syrop bez mieszania przez około 8 minut w temperaturze 1200C. Spróbuj rozprowadzić schłodzony syrop między kciukiem a wskaźnikiem. Powinniśmy gotować dość długo spodziewając się, że przestanie. Ubij białko, gdy to się dzieje; Pod koniec dodać pozostałą łyżkę cukru. Od tego momentu, krok po kroku, wlewaj syrop do piany, która została proaktywnie ubita i ubijaj ją z największą prędkością, aż ostygnie (około dziesięciu minut). Zastosuj tę kombinację do każdej babeczki, wkładając ją do upieczonego worka z końcówką w kształcie gwiazdy. Używamy pieca i dekorujemy środek listkami mięty i malinami.
Dodaj komentarz