Jak zrobić Kruche babeczki z mascarpone i truskawkami

Moje ulubione babeczki

babeczki z mascarpone – lista składników:

  • 125 g zimnego masła,
  • 20 truskawek
  • 250 ml śmietanki kremówki (30 lub 36%),
  • żółtko
  • 50–60 ml zimnej wody
  • na 20 babeczek:
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • nadzienie:
  • cukier puder (do smaku)
  • 250 g mascarpone,
  • na kruche ciasto:
  • 250 g mąki,
  • łyżeczka cukru waniliowego

babeczki z mascarpone Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

1. Mąkę, cukier puder, cukier waniliowy i masło pokrój nożem na małe kawałki. Dodając wystarczającą ilość wody do żółtka jaja, możesz zrobić kulę ciasta. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut po owinięciu w folię spożywczą. Wykonywać z grubsza po schłodzeniu. 4 milimetry, pamiętając, aby zrobić to między foliami. Za pomocą foremek wytnij odpowiednią ilość ciasta na każdą babeczkę. Po sklejeniu ciasta z foremek nakłuwamy je widelcem i wkładamy do lodówki na kolejne 30 minut. Na około 15 minut przygotowujemy w 200 stopniach. Babeczki łatwo wychodzą z foremek po ostygnięciu. Ubij schłodzoną śmietankę. Stopniowo dodawać cukier puder, aż będzie prawie sztywny. W innej misce ubij kremowy ser cheddar – powinien stać się bardziej puszysty. Obie masy krótko zmiksować mikserem. Każdą babeczkę posmarować kremowym serkiem i truskawkami.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *