Jak zrobić Kruche babeczki z nutellą i bezą orzechową

kruche babeczki z nutellą – lista składników:

  • cytryny
  • 15 dag orzechów
  • 10 dag białka
  • krem typu nutella
  • szczypta soli
  • 12,5 dag margaryny
  • 1 żółtko
  • 20 dag cukru pudru
  • gotowa polewa czekoladowa
  • 6 dag cukru pudru
  • 25 dag mąki
  • troszkę startej skórki z cytryny
  • 1 łyżka mąki

kruche babeczki z nutellą Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Twarde bułki z nutellą i bezą orzechową Plan mieszanki: Na puszystą masę połączyć cukier puder, żółtko i margarynę. Posortuj mąkę. Ponownie nałóż ubitą mieszankę na mąkę, szybko poruszaj odtwarzaczem, a następnie dodaj wyciskarkę do cytryny i uderzenie, a następnie pocieraj kombinację. Następnie rozwałkować na grubość od 3 do 5 mm i wyłożyć nim metalowe foremki do babeczek. Każda babeczka powinna zawierać około pół łyżeczki nitelli. Status bezy: Po zestaleniu się białek dodaje się cukier puder. Delikatnie wmieszaj do masy zmielone orzechy i mąkę. Do foremek należy dodać orzechową bezę. W piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni piec babeczki przez około 20 minut. Delikatnie usuń kształt, gdy jest gorący. Odstaw do ostygnięcia, a następnie udekoruj polewą czekoladową przygotowaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *