kruche babeczki z nutellą – lista składników:
- cytryny
- 15 dag orzechów
- 10 dag białka
- krem typu nutella
- szczypta soli
- 12,5 dag margaryny
- 1 żółtko
- 20 dag cukru pudru
- gotowa polewa czekoladowa
- 6 dag cukru pudru
- 25 dag mąki
- troszkę startej skórki z cytryny
- 1 łyżka mąki
kruche babeczki z nutellą Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
Twarde bułki z nutellą i bezą orzechową Plan mieszanki: Na puszystą masę połączyć cukier puder, żółtko i margarynę. Posortuj mąkę. Ponownie nałóż ubitą mieszankę na mąkę, szybko poruszaj odtwarzaczem, a następnie dodaj wyciskarkę do cytryny i uderzenie, a następnie pocieraj kombinację. Następnie rozwałkować na grubość od 3 do 5 mm i wyłożyć nim metalowe foremki do babeczek. Każda babeczka powinna zawierać około pół łyżeczki nitelli. Status bezy: Po zestaleniu się białek dodaje się cukier puder. Delikatnie wmieszaj do masy zmielone orzechy i mąkę. Do foremek należy dodać orzechową bezę. W piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni piec babeczki przez około 20 minut. Delikatnie usuń kształt, gdy jest gorący. Odstaw do ostygnięcia, a następnie udekoruj polewą czekoladową przygotowaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Dodaj komentarz