Jak zrobić Kruche babeczki z owocami, galaretką i bitą śmietaną

pyszne kruche babeczki z owocami, galaretką i bitą śmietaną, posypane startą czekoladą

Składniki na kruche babeczki z owocami:

  • 5 łyżek cukru pudru
  • Schłodzona śmietanka 30%
  • 3 żółtka
  • Galaretka owocowa
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 op. cukru wanilinowego
  • 1 kostka margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka cukru wanilinowego
  • Do dekoracji owoce i starta czekolada

kruche babeczki z owocami Jak zrobić:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

Mieszankę wymieszać z mąką, margaryną, żółtkami, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Włóż do zamrażarki na trzydzieści minut. Zrób schłodzoną mieszankę i wyłóż nią foremki. W 180 stopniach podgrzewać około 20 minut. Połącz śmietankę i cukier waniliowy. Postępuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aby zrobić galaretkę. Podziel obiekt naturalny na części. Po ostygnięciu posyp mieloną czekoladą babeczki, napełnij je normalnym jedzeniem, pokrój w mocne kształty z dżemem i podawaj!


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *