pyszne kruche babeczki z owocami, galaretką i bitą śmietaną, posypane startą czekoladą
Składniki na kruche babeczki z owocami:
- 5 łyżek cukru pudru
- Schłodzona śmietanka 30%
- 3 żółtka
- Galaretka owocowa
- 1,5 szklanki mąki
- 1 op. cukru wanilinowego
- 1 kostka margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka cukru wanilinowego
- Do dekoracji owoce i starta czekolada
kruche babeczki z owocami Jak zrobić:
Zobacz również: inna ciekawa recepturka
Mieszankę wymieszać z mąką, margaryną, żółtkami, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Włóż do zamrażarki na trzydzieści minut. Zrób schłodzoną mieszankę i wyłóż nią foremki. W 180 stopniach podgrzewać około 20 minut. Połącz śmietankę i cukier waniliowy. Postępuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aby zrobić galaretkę. Podziel obiekt naturalny na części. Po ostygnięciu posyp mieloną czekoladą babeczki, napełnij je normalnym jedzeniem, pokrój w mocne kształty z dżemem i podawaj!
Dodaj komentarz