Jak zrobić Kruche babeczki z pastą z tuńczyka

Wytrawne babeczki 🙂

babeczki z pastą z tuńczyka – składniki:

  • 1 opakowanie oliwek (200 ml)
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach
  • 200 g mąki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • sól, pieprz
  • farsz:
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • na około 30 babeczek:
  • szczypiorem
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 150 g margaryny

babeczki z pastą z tuńczyka Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

1. Przed włożeniem kruchego ciasta do foremek na babeczki, wymasuj je dołączonymi mocowaniami. W piecu nagrzanym do 180 stopni, podgrzej do perfekcji. Rozgnieć rybę. Do tuńczyka należy dodać posiekaną cebulę, oliwki i paprykę. Doprawiamy do smaku i łączymy z majonezem. Nałóż pastę na babeczki, a następnie udekoruj kawałkami oliwek i szczypiorkiem. Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *