Wspaniałe w smaku, proste w wykonaniu. Zrobią furorę podczas przyjęć domowych i nie tylko.
Składniki na babeczki z serem białym:
- 10 jajek
- Lukier:
- 1 całe jajko
- Ser:
- zapach cytrynowy i pomarańczowy
- 3 łyżki stołowe wody
- Dodatkowo
- 1 kostka margaryny
- tłuszcz do wysmarowania foremek
- 1 łyżka grysiku sypkiego
- 50 foremek do babeczek
- 1 pojedynczy proszek do pieczenia
- 7 kopiastych łyżek cukru pudru
- 3 szklanki mąki
- Składniki na 50 babeczek
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 mały budyń śmietankowy
- 1 kostka margaryny
- 2 szklanki cukru pudru
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- Ciasto:
- 1,2 sera białego
babeczki z serem białym Jak zrobić
Zobacz także: inny przepis
1. W robocie kuchennym połącz sól, proszek do pieczenia i mąkę z margaryną. Dobrze wymieszaj po dodaniu całego jajka i umieszczeniu go w lodówce na cztery do pięciu godzin. W robocie kuchennym zmiksuj dwukrotnie zmielony twaróg, cukier puder i margarynę. Następnie dodaj zapachy, budyń i obiad kukurydziany, następnie białka ubite na sztywno i delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. Lukier: Połącz wszystkie mocowania jako jedno, aż utworzą jednolitą masę. Napełnij babeczki cheddarem igłą lub łyżką, a bułki lekko posmaruj margaryną. Zaplanuj w piecu na około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ostudzić i delikatnie zamrozić lukrem.
Dodaj komentarz