Jak zrobić Kruche babeczki z serem białym

Wspaniałe w smaku, proste w wykonaniu. Zrobią furorę podczas przyjęć domowych i nie tylko.

Składniki na babeczki z serem białym:

  • 10 jajek
  • Lukier:
  • 1 całe jajko
  • Ser:
  • zapach cytrynowy i pomarańczowy
  • 3 łyżki stołowe wody
  • Dodatkowo
  • 1 kostka margaryny
  • tłuszcz do wysmarowania foremek
  • 1 łyżka grysiku sypkiego
  • 50 foremek do babeczek
  • 1 pojedynczy proszek do pieczenia
  • 7 kopiastych łyżek cukru pudru
  • 3 szklanki mąki
  • Składniki na 50 babeczek
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 mały budyń śmietankowy
  • 1 kostka margaryny
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • Ciasto:
  • 1,2 sera białego

babeczki z serem białym Jak zrobić

Zobacz także: inny przepis

1. W robocie kuchennym połącz sól, proszek do pieczenia i mąkę z margaryną. Dobrze wymieszaj po dodaniu całego jajka i umieszczeniu go w lodówce na cztery do pięciu godzin. W robocie kuchennym zmiksuj dwukrotnie zmielony twaróg, cukier puder i margarynę. Następnie dodaj zapachy, budyń i obiad kukurydziany, następnie białka ubite na sztywno i delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. Lukier: Połącz wszystkie mocowania jako jedno, aż utworzą jednolitą masę. Napełnij babeczki cheddarem igłą lub łyżką, a bułki lekko posmaruj margaryną. Zaplanuj w piecu na około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ostudzić i delikatnie zamrozić lukrem.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *