Jak zrobić kruche mini babeczki….

W środku masa makowa (pozostałości po makowcu) z wierzchu krem budyniowy i posypane cukrem różanym…. z podanych składników wyszło 48 mini babeczek (4cm) i 2 tarteletki.

mini babeczki – składniki:

  • krem: 3 żółtka
  • aromat waniliowy
  • 0,5 szkl. cukru
  • 200 g chłodnego masła
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 1 masło
  • 2 żółtka
  • 3/4 szkl. mleka
  • 1 i 1/2 łyżeczki mąki
  • Składniki na babeczki: 2 szklanki mąki pszennej (odejmujemy 3 łyżki mąki i w to miejsce dodajemy 3 łyżki kakao)

mini babeczki Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *