Jak zrobić Łatwe babeczki posypane orzechami

łatwe babeczki – składniki:

  • 50 ml oleju
  • pszennej
  • włoskich
  • 250 g mąki
  • 2 jajka
  • 2 małe jabłka
  • 100 g cukru
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 200 ml mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 garść orzechów

łatwe babeczki Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

Robienie babeczek z posypanymi orzechami to podstawa. W jednej misce skonsoliduj suche mocowania, takie jak orzechy, i mokre mocowania, takie jak jajka, mleko i olej. Za pomocą łyżki dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Na drobnej tarce obrać i zetrzeć jabłka, a orzechy włoskie drobno posiekać. Tak przygotowaną masę przełożyć do foremek. Na wierzch połóż łyżeczkę granulowanego jabłka i orzechów. W nagrzanym piekarniku, gotuj przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *