Jak zrobić Łatwe i szybkie babeczki z truskawkami

Ciasto tak łatwe i szybkie, że dłużej zajmuje pokrojenie truskawek niż przygotowanie samych babeczek. Co więcej ciasto nic przez to nie traci na smaku, jest lekkie, delikatne i wilgotne za razem.

Składniki na szybkie babeczki z truskawkami:

  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 150 ml oleju
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • kilka truskawek (ok. 10 sztuk)
  • 150 g mąki
  • 150 ml maślanki

szybkie babeczki z truskawkami Jak przygotować:

Zobacz również: inny przepis

Ubij trzepaczką maślankę i olej po ubiciu jajek z cukrem, wanilią i szczyptą soli na pianę. Przed dodaniem wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia. Towarzyszące kawałki mąki są w każdym razie wciągające w świetle faktu, że nie są ani niepotrzebnie długie, ani przesadnie kompletne. Na wierzchu ułożyć pokrojone w ćwiartki truskawki. Zgodnie z podanymi proporcjami wyłożyć do formy dwanaście papierowych kubeczków. 2 Podgrzewać przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza lub do momentu wyschnięcia wykałaczki.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *