Jak zrobić Makaronowe babeczki z boczkiem i ciecierzycą

babeczki z boczkiem – lista składników:

  • 100g startego żółtego sera
  • cebula,
  • 2 jajka
  • sól
  • 200g makaronu wstążka,
  • 1/2 puszki ciecierzycy
  • zielona papryka
  • ząbek czosnku
  • 200g wędzonego boczku

babeczki z boczkiem Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Boczek i ciecierzyca w bułkach makaronowych Makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Napięcie. Kostki boczku podsmażyć na bez tłuszczu, a na sam koniec dodać posiekaną cebulę i czosnek. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w drobną kostkę papryczkę chili. Daj temu trochę czasu. Połącz makaron i ciasto. Sól i pieprz do smaku przed dodaniem ubitych jajek, startego sera oraz opłukanej i odsączonej ciecierzycy. Przed wlaniem ciasta do foremek na muffinki wysmaruj je masłem i posyp bułką tartą. W 200 stopniach piec około 25 minut.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *