Jak zrobić Makowo- bakaliowe mini babeczki do koszyczka

Składniki na mini babeczki do koszyczka:

  • czekolady
  • 2 łyżki suchego maku,
  • 1 tabliczka białej
  • 200 ml mleka
  • 2 jajka
  • 100 ml oleju,
  • 30g skórki pomarańczowej,
  • 2/3 szklanki cukru pudru,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 100g mieszanki keksowej,
  • 1,5 szklanki mąki
  • kolorowa posypka i perełki do dekoracji.

mini babeczki do koszyczka Jak zrobić:

Zobacz także: inna receptura

Makowe bułeczki w uchwycie 1. Łącząc mleko, jajka i olej, kontynuuj z podobną prędkością. W osobnej misce wymieszaj mąkę, mak, proszek do pieczenia i cukier puder. 2. Do płynnej masy powoli dodaję suche mocowania. Wtapiam się całkowicie. Mieszankę skórki pomarańczowej i ciasta orzechowego należy dodać pod koniec ciasta. Mieszam. 3. Wlej ciasto do foremek na babeczki, które zostały wysmarowane masłem i posypane bułką tartą, aby zrobić babeczki. W 200 stopniach babeczki należy podgrzewać przez około 25 minut. 4. Do rozpuszczenia czekolady używam prysznica wodnego. Fajne babeczki; po wierzchu posypać czekoladą. Do babeczek można dodać perełki i zachwycającą posypkę.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *