Składniki na mini babeczki do koszyczka:
- czekolady
- 2 łyżki suchego maku,
- 1 tabliczka białej
- 200 ml mleka
- 2 jajka
- 100 ml oleju,
- 30g skórki pomarańczowej,
- 2/3 szklanki cukru pudru,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 100g mieszanki keksowej,
- 1,5 szklanki mąki
- kolorowa posypka i perełki do dekoracji.
mini babeczki do koszyczka Jak zrobić:
Zobacz także: inna receptura
Makowe bułeczki w uchwycie 1. Łącząc mleko, jajka i olej, kontynuuj z podobną prędkością. W osobnej misce wymieszaj mąkę, mak, proszek do pieczenia i cukier puder. 2. Do płynnej masy powoli dodaję suche mocowania. Wtapiam się całkowicie. Mieszankę skórki pomarańczowej i ciasta orzechowego należy dodać pod koniec ciasta. Mieszam. 3. Wlej ciasto do foremek na babeczki, które zostały wysmarowane masłem i posypane bułką tartą, aby zrobić babeczki. W 200 stopniach babeczki należy podgrzewać przez około 25 minut. 4. Do rozpuszczenia czekolady używam prysznica wodnego. Fajne babeczki; po wierzchu posypać czekoladą. Do babeczek można dodać perełki i zachwycającą posypkę.
Dodaj komentarz