Składniki na malinowe babeczki:
- kilka lisków świeżej mięty
- 6 łyżek kaszy
- manny
- 500 ml mleka
- 2 garście liofilizowanych owoców lub drobno pokrojonych bakalii
- opcjonalnie: miód
- 2 łyżki syropu malinowego + do polania deseru
malinowe babeczki Jak przygotować:
Zobacz również: inna ciekawa recepturka
Sześć łyżek kaszy manny gotuje się w mleku w garnku, aby zrobić malinowe babeczki z kaszy manny. Kiedy gotuję, mieszam. Dodaję liofilizowane zwykłe rzeczy, które zmiażdżyłem w dłoni, gdy tylko kasza zacznie gęstnieć, a także dodatkowe składniki, takie jak drobno pokrojone suszone źródła żywności, które opracowałem od początku, miód lub inny rodzaj „ cukier” do smaku. Po ugotowaniu staje się gęstszy. Po zdjęciu garnka z ognia dodaj dwie pełne łyżki syropu malinowego. Skutecznie blenduję. Gęstą kaszę włożyłam do foremek zaślepiających. Zostawiam do ostygnięcia. Od tego momentu umieść go w lodówce na około trzy godziny. Po tym czasie desery należy ostrożnie wyjąć z foremek. Kiedy go podaję, używam syropu malinowego i listków świeżej mięty. Bez wątpienia jest niezbędny 🙂
Dodaj komentarz