Jak zrobić Malutkie babeczki

malutkie babeczki – składniki:

  • 150 gram cukru
  • pszennej
  • 220 gram masła
  • 4 jajka
  • 1 cytryna
  • 220 gram mąki
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • Lukier:
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

malutkie babeczki Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Miniaturowe babeczki Ubij cukier z masłem, aż powstanie gładki krem. Następnie dodać każde jajko, następnie ponownie przesianą mąkę i proszek do pieczenia, a następnie dodać 1 łyżeczkę wyciskarki cytrynowej i mielonego ponczu do połączenia. 4 poziomy, podgrzewać przez 20 minut w 180 stopniach. Babeczki również po upieczeniu dekorowano kolorowym lukrem. Po ostygnięciu ciasta polałam sokiem z cytryny i bitą śmietaną z cukrem pudrem. Jeśli nie lubisz lukru, możesz zastąpić sok z cytryny wodą.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *