malutkie babeczki – składniki:
- 150 gram cukru
- pszennej
- 220 gram masła
- 4 jajka
- 1 cytryna
- 220 gram mąki
- 1/2 szklanki cukru pudru
- Lukier:
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
malutkie babeczki Jak przygotować:
Zobacz również: inna ciekawa receptura
Miniaturowe babeczki Ubij cukier z masłem, aż powstanie gładki krem. Następnie dodać każde jajko, następnie ponownie przesianą mąkę i proszek do pieczenia, a następnie dodać 1 łyżeczkę wyciskarki cytrynowej i mielonego ponczu do połączenia. 4 poziomy, podgrzewać przez 20 minut w 180 stopniach. Babeczki również po upieczeniu dekorowano kolorowym lukrem. Po ostygnięciu ciasta polałam sokiem z cytryny i bitą śmietaną z cukrem pudrem. Jeśli nie lubisz lukru, możesz zastąpić sok z cytryny wodą.
Dodaj komentarz