Jak zrobić Marchewkowe babeczki na Święta

Marchewkowe babeczki sprawdzają się przy każdej okazji, również na Święta. Wspaniale pachną, mają piękny, pomarańczowy kolorek. A co najlepsze wcale nie czuć marchewki.

Składniki na babeczki na święta:

  • do dekoracji lukier lub cukier puder
  • 3/4 szklanki oleju
  • 2 szklanki startej marchewki (na grubych oczkach)
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • na 12 -15 dużych babeczek
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki imbiru w proszku
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • pół łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • cukier waniliowy

babeczki na święta Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inny przepis

1. W misce wymieszaj mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Połącz cukier, cukier waniliowy, olej i jajka w osobnej misce. Wymieszaj z mieloną marchewką. Po dodaniu aromatów i mąki dokładnie zmiksować. 2. Mieszankę należy umieścić w papierowych kubeczkach. Lokówki 3/4 cala Piec przez około 25 do 30 minut lub do pojawienia się „suchego patyczka” w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po ostudzeniu babeczki oprószamy cukrem pudrem lub lukrem.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *