Jak zrobić Marchewkowe babeczki z polewą twarożkową

babeczki z polewą – lista składników:

  • 1 cukier waniliowy
  • pszennej
  • ¼ szklanki oleju
  • 0,5 szklanki musu jabłkowego
  • 3-4 łyżeczki serka twarożkowego
  • pszennej
  • 3 łyżeczki cukru pudru
  • Skórka otarta z pól cytryny
  • Polewa twarożkowa:
  • 2 średniej wielkości marchewki
  • 0,5 szklanki mąki
  • 2 jaja
  • ¾ szklanki cukru
  • Mokre:
  • ¾ szklanki mąki
  • Suche:
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Pół łyżeczki cynamonu

babeczki z polewą Przygotowanie

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Babeczki z twarogiem i tartą marchewką Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Połącz mąkę, cynamon i proszek do pieczenia w jednej misce. Wymieszaj jajka, cukier, cukier waniliowy, puree z produktu naturalnego i olej w następnej misce, aż łączniki zostaną połączone. Zgromadź marchewki i wymieszaj mokre i suche ścinki w samotną całość. W 180 stopniach Celsjusza piecz przygotowaną masę przez 20 minut w foremkach na babeczki. Wymieszaj wszystkie składniki mocujące razem w misce. Przykryć ogrzane i ostudzone babeczki.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *