babeczki z polewą – lista składników:
- 1 cukier waniliowy
- pszennej
- ¼ szklanki oleju
- 0,5 szklanki musu jabłkowego
- 3-4 łyżeczki serka twarożkowego
- pszennej
- 3 łyżeczki cukru pudru
- Skórka otarta z pól cytryny
- Polewa twarożkowa:
- 2 średniej wielkości marchewki
- 0,5 szklanki mąki
- 2 jaja
- ¾ szklanki cukru
- Mokre:
- ¾ szklanki mąki
- Suche:
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Pół łyżeczki cynamonu
babeczki z polewą Przygotowanie
Zobacz także: inna ciekawa recepturka
Babeczki z twarogiem i tartą marchewką Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Połącz mąkę, cynamon i proszek do pieczenia w jednej misce. Wymieszaj jajka, cukier, cukier waniliowy, puree z produktu naturalnego i olej w następnej misce, aż łączniki zostaną połączone. Zgromadź marchewki i wymieszaj mokre i suche ścinki w samotną całość. W 180 stopniach Celsjusza piecz przygotowaną masę przez 20 minut w foremkach na babeczki. Wymieszaj wszystkie składniki mocujące razem w misce. Przykryć ogrzane i ostudzone babeczki.
Dodaj komentarz