Jak zrobić Mini babeczki z jabłkami i miodem

Składniki na mini babeczki z jabłkami:

  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 3 łyżki miodu
  • 6 duzych jabłek
  • 1 opakowanie ciasta kruchego ok 400 g
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

mini babeczki z jabłkami Jak przygotować

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Aby zrobić te mini babeczki z miodem, umyłam, obrałam i pokroiłam jabłka w kostkę. Umieść pokrojone jabłka w dużym garnku wyłożonym wykładziną. Mieszaj regularnie przez 5 minut duszenia. Następnie dodaj cynamon, miód i koncentrat waniliowy. Sok jabłkowy powinien odparować po kolejnych trzech minutach gotowania. Konsystencja jabłek musi być gęsta. Pakuję ze wszystkim, co jest brane pod uwagę. Kruche ciasto podzielić na dwanaście kawałków. Foremki do babeczek określają rozmiar. Po osadzeniu kwadratów w foremkach delikatnie ścisnęłam brzegi. Foremki powinny być wypełnione około 1 i pół łyżki nadzienia. Z pozostałego ciasta robię kratkę, którą dekoruję babeczki. W 180 stopniach podgrzewać około 30 minut. Po wystudzeniu na kratce wyjmij ciastka z foremek i posyp cukrem pudrem. Doceniam posiłek.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *