Jak zrobić Mini babeczki z krówkami i orzechami

Składniki na babeczki z krówkami:

250 g mąki
pszennej
125 g zimnego masła albo margaryny
100 g cukru pudru
1 jajko
2 szczypty soli
NADZIENIE – 250 g orzeszków ziemnych niesolonych
ok. 350 g krówek, użyłam Milanowskich
3 łyżki masła
100 ml śmietanki kremówki 30%
POLEWA – 50 – 80 g czekolady gorzkiej
80 ml śmietanki kremówki

babeczki z krówkami Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: gofry bez jajek

Mini babeczki nadziewane krówką i orzechami CIASTO: Po przesianiu mąki dodajemy cukier, sól i schłodzone masło; użyj szerokiego noża, aby przeciąć wszystko; Dodaj jajko, gdy nie będzie już tłuszczu; Szybko zagnieść ciasto. Po włożeniu do plastikowego opakowania należy je przechowywać w lodówce przez około 30 minut. Przesuń arkusz ciasta do foremek za pomocą ruchomego trzpienia, a następnie pokrój masę na kawałki o grubości od 2 do 3 mm. Aby zniszczyć obfitość, przyciśnij odtwarzacz do wewnętrznych ścian. Po prostu przepłucz babeczki przez kilka sekund w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Gdy ostygnie, ostrożnie wytrzyj foremki. MASA: Cukierki przełożyć do garnka, po wyjęciu z opakowania i pokrojeniu na skromniejsze kawałki. Dodając margarynę i śmietankę, możesz ją podgrzać. Mieszaj je, aż całkowicie znikną. Całkowicie wmieszaj orzeszki ziemne, aby upewnić się, że przylgną do mieszanki. Nałóż dwie łyżeczki na kruche babeczki, gdy sytuacja nieco się uspokoi. Lukier – gładką czekoladę połamać na kawałki pod prysznicem wodnym i zmiksować ze śmietanką na gładką masę. Wlej gorącą wodę do babeczek.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *