Jak zrobić Minibabeczki z masą orzechowo-korzenną

Składniki na minibabeczki:

  • po 15 dag masła i orzechów
  • żółtko
  • polewa czekoladowa
  • przyprawa korzenna
  • po 5 dag biszkoptów i dżemu
  • miód
  • 20 dag cukru
  • 25 dag mąki
  • rum
  • 100 ml mleka

minibabeczki Jak przygotować:

Zobacz także: naleśniki szpinakowe na słodko

Ciasto: Mąkę, cukier i margarynę siekamy nożem. Po dodaniu żółtek zagnieść. Po 45 minutach wyłóż foremki na babeczki w pojemniku na lód. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. 2 dużo czekolady na krem: Gotowanie margaryny razem z wodą powinno zająć pięć minut. Ostudzić, dodać mleko i kakao. Mieszać. Włóż do lodówki. 3 Sos z kremem karmelowym: Połącz cukier i wodę jak jeden w małym rondelku. Mieszać. Gotować bez mieszania w temperaturze 170°C do uzyskania połysku z termometrem. Uważaj, ponieważ ciężka śmietana i masło mogą się chlapać! po jego wyrzuceniu. sól, wymieszać i ostudzić. Masę czekoladową i sos należy połączyć. Na przykład za pomocą opakowania z ciastem nałóż powstały krem na babeczki. Użyj czekolady lub orzechów jako dodatków. źródło: świat kobiet


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *