Składniki na minibabeczki:
- po 15 dag masła i orzechów
- żółtko
- polewa czekoladowa
- przyprawa korzenna
- po 5 dag biszkoptów i dżemu
- miód
- 20 dag cukru
- 25 dag mąki
- rum
- 100 ml mleka
minibabeczki Jak przygotować:
Zobacz także: naleśniki szpinakowe na słodko
Ciasto: Mąkę, cukier i margarynę siekamy nożem. Po dodaniu żółtek zagnieść. Po 45 minutach wyłóż foremki na babeczki w pojemniku na lód. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. 2 dużo czekolady na krem: Gotowanie margaryny razem z wodą powinno zająć pięć minut. Ostudzić, dodać mleko i kakao. Mieszać. Włóż do lodówki. 3 Sos z kremem karmelowym: Połącz cukier i wodę jak jeden w małym rondelku. Mieszać. Gotować bez mieszania w temperaturze 170°C do uzyskania połysku z termometrem. Uważaj, ponieważ ciężka śmietana i masło mogą się chlapać! po jego wyrzuceniu. sól, wymieszać i ostudzić. Masę czekoladową i sos należy połączyć. Na przykład za pomocą opakowania z ciastem nałóż powstały krem na babeczki. Użyj czekolady lub orzechów jako dodatków. źródło: świat kobiet
Dodaj komentarz