mocno czekoladowe babeczki – składniki:
- 200ml mleka
- tabliczka czekolady – mleczna lub deserowa
- pszennej
- 1/2 szklanki cukru
- łyżeczka ekstraktu wanil (zastąpiłam aromatem migdałowym)
- jajko
- 250g mąki
- 8 łyżek oleju roślinnego
- łyżeczka proszku do pieczenia
mocno czekoladowe babeczki Jak przygotować
Zobacz również: inna ciekawa recepturka
Babeczki z dużą ilością czekolady Pod prysznicem wodnym rozpuść pomieszaną czekoladę i pozwól jej ostygnąć. Przed dodaniem mokrych do suchych łączymy mokre i suche składniki w osobnych miskach. Dokładnie wymieszaj upłynnioną czekoladę. Biszkopt należy wlać do papierowych kubeczków w pojemniku na herbatniki. Piec przez 20 minut lub 3/4 wysokości w temperaturze 180°C.
Dodaj komentarz