Jak zrobić Mocno czekoladowe babeczki

mocno czekoladowe babeczki – składniki:

  • 200ml mleka
  • tabliczka czekolady – mleczna lub deserowa
  • pszennej
  • 1/2 szklanki cukru
  • łyżeczka ekstraktu wanil (zastąpiłam aromatem migdałowym)
  • jajko
  • 250g mąki
  • 8 łyżek oleju roślinnego
  • łyżeczka proszku do pieczenia

mocno czekoladowe babeczki Jak przygotować

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

Babeczki z dużą ilością czekolady Pod prysznicem wodnym rozpuść pomieszaną czekoladę i pozwól jej ostygnąć. Przed dodaniem mokrych do suchych łączymy mokre i suche składniki w osobnych miskach. Dokładnie wymieszaj upłynnioną czekoladę. Biszkopt należy wlać do papierowych kubeczków w pojemniku na herbatniki. Piec przez 20 minut lub 3/4 wysokości w temperaturze 180°C.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *