Babeczki z galaretki naprawdę wyglądają uroczo, ale można też je wzbogacić o ulubione owoce, zrobić spód z biszkoptów lub udekorować kremem, bitą śmietaną…
Składniki na najprostsze babeczki:
- 1 litr wody
- (3 babeczki o dolnej średnicy 10-11 cm)
- 2 galaretki o dowolnym smaku
najprostsze babeczki Jak przygotować
A może spodoba Ci się także: naleśniki z ruskim farszem
Przełożyć do foremek po namoczeniu w gorącej wodzie. Pozostawić do ostygnięcia przed włożeniem do lodówki do całkowitego stężenia. eliminując babeczki wypełnione dżemem. Tym razem użyłam plastikowych pojemników i wystarczyło delikatnie je wycisnąć, aby wydobyć galaretkę. Całość ze względu na metalowy kształt należy na chwilę zanurzyć w bulgoczącej wodzie, aby woda o wysokiej temperaturze nie miała kontaktu z dżemem.
Dodaj komentarz