Składniki na babeczki z masą krówkową:
- 2 łyżki oleju
- 1 surowe jajko
- cukier puder do posypania
- 1 szkl mąki
- 1 gruszka (120 g )
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 czubate łyżki masy krówkowej
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- silikonowe foremki
babeczki z masą krówkową Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: owsianka bananowa
Herbatniki orkiszowe z krówką i gruszką skropione na wierzchu Umyj, wytrzyj i obierz gruszkę. Po pokrojeniu nasion w trójwymiarowe kształty umieść je w misce. Dodać ubite jajko, olej, masę krówkową i nierafinowany cukier. Jeszcze raz dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Umieść silikonowe foremki zawierające odtwarzacz w nagrzanym piekarniku. Przygotowanie w 200 stopniach przez około 30 minut. Podgrzane babeczki wyjąć z foremek i ostudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz