Jak zrobić Orkiszowe babeczki z masą krówkową i gruszką

Składniki na babeczki z masą krówkową:

  • 2 łyżki oleju
  • 1 surowe jajko
  • cukier puder do posypania
  • 1 szkl mąki
  • 1 gruszka (120 g )
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 czubate łyżki masy krówkowej
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • silikonowe foremki

babeczki z masą krówkową Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: owsianka bananowa

Herbatniki orkiszowe z krówką i gruszką skropione na wierzchu Umyj, wytrzyj i obierz gruszkę. Po pokrojeniu nasion w trójwymiarowe kształty umieść je w misce. Dodać ubite jajko, olej, masę krówkową i nierafinowany cukier. Jeszcze raz dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Umieść silikonowe foremki zawierające odtwarzacz w nagrzanym piekarniku. Przygotowanie w 200 stopniach przez około 30 minut. Podgrzane babeczki wyjąć z foremek i ostudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *