orzechowe babeczki – lista składników:
- orzechy
- kakao
- masło
- dodatkowo
- żelatyna
- śmietana
- cukier puder 2 łyżki
- sól
- płatki migdałowe
- mąka
- dżem porzeczkowy u mnie z czarnej porzeczki
- pszenna
- proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
- żółtka 2 szt
orzechowe babeczki Jak zrobić
Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura
Bogate babeczki orzechowe Masuj mieszankę w misce z różnymi mocowaniami i margaryną posiekaną wirusem. Ciasto powinno być schłodzone w torbie. Po wyszorowaniu foremek rozpuszczoną margaryną posyp je bułką tartą. Foremki nakłuwamy widelcem, aby powstały krążki ciasta, sklejamy je ze sobą, a następnie pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 15-20 minut. Po upieczeniu pozwól babeczkom całkowicie ostygnąć. Albo dżem z czarnej porzeczki, albo nasz ulubiony dżem wypełnił zimne babeczki. Żelatyna jest zepsuta i pozostawiona do ostygnięcia. Po ubiciu kremu czekoladowego dodaje się żelatynę. Umieść krem na boku, aby był grubszy. Przejdź do paczki z ciastem i wejdź do każdej babeczki. Posypać płatkami migdałów całe babeczki. POLECIŁBYM TO!
Dodaj komentarz