Jak zrobić Orzechowe babeczki ze śmietaną

orzechowe babeczki – lista składników:

  • orzechy
  • kakao
  • masło
  • dodatkowo
  • żelatyna
  • śmietana
  • cukier puder 2 łyżki
  • sól
  • płatki migdałowe
  • mąka
  • dżem porzeczkowy u mnie z czarnej porzeczki
  • pszenna
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • żółtka 2 szt

orzechowe babeczki Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Bogate babeczki orzechowe Masuj mieszankę w misce z różnymi mocowaniami i margaryną posiekaną wirusem. Ciasto powinno być schłodzone w torbie. Po wyszorowaniu foremek rozpuszczoną margaryną posyp je bułką tartą. Foremki nakłuwamy widelcem, aby powstały krążki ciasta, sklejamy je ze sobą, a następnie pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 15-20 minut. Po upieczeniu pozwól babeczkom całkowicie ostygnąć. Albo dżem z czarnej porzeczki, albo nasz ulubiony dżem wypełnił zimne babeczki. Żelatyna jest zepsuta i pozostawiona do ostygnięcia. Po ubiciu kremu czekoladowego dodaje się żelatynę. Umieść krem na boku, aby był grubszy. Przejdź do paczki z ciastem i wejdź do każdej babeczki. Posypać płatkami migdałów całe babeczki. POLECIŁBYM TO!


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *