Składniki na babeczki bez pieczenia:
- 4 kostki czekolady do dekoracji,
- 2 łyżki kakao
- Sok w ½ cytryny
- Melisa do dekoracji,
- Cukier do smaku,
- 4 łyżki rodzynek,
- 2 łyżki soku z pomarańczy lub cytryny
- Dodatkowo:
- 250 ml śmietanki 30 %,
- Około 8 truskawek
- Składniki na 8-10 babeczek:
- 2 owoce awokado
- 1 banan
- 2 łyżeczki żelatyny
- 2 łyzki miodu
- 2 szklanki krojonych migdałów
- 2 szklanki kokosu,
babeczki bez pieczenia Jak zrobić:
Zobacz także: inna receptura
Chrupiące babeczki ze smalcem Dodać sól, pozostałe przyprawy i smalec po przesianiu mąki z proszkiem do pieczenia. Łącz wszystko, aż otrzymasz coś, co wydaje się być owsianką. Od tego momentu ponownie wymieszaj żółtko z dwiema łyżkami chłodnej, prawie bardzo zimnej wody. Przenieś ciasto na blat, gdy zacznie się bić i masuj je rękami. Dodaj więcej wody, jeśli mieszanina nie jest wystarczająco elastyczna. Kontynuuj, aż ciasto będzie dobrze połączone i równomiernie rozłożone. Przechowywać w lodówce przez około 30 minut, przykryte folią. Pokrój franka w kształty i zetrzyj cheddar na tarce z ogromnymi otworami. Rozłóż kształt babeczek i posyp je mąką. Przed rozwałkowaniem ciasta na cienki placek zrób foremki i wytnij z nich kółka. Po równomiernym rozłożeniu kiełbasy na cieście piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 do 25 minut. Następnie babeczki należy posypać serem i plasterkiem pomidora. Pieczenie należy kontynuować, aż ser się roztopi.
Dodaj komentarz