Truskawkowo-czekoladowo waniliowe babeczki proteinowe 😀 Bez cukru, bez glutenu a ze smakiem 🙂 Idealne potreningówki!
proteinowe babeczki – składniki:
- waniliowa odżywka białkowa
- 20 g
- 1 łyżka
- dojżałe avokado
- truskawkowa odżywka białkowa
- 20 g
- czekoladowa odżywka białkowa
- 100 g
- 180 ml
- 20 g
- kakao
- daktyle
- 1 szt.
- 2 łyżka
- olej kokosowy
- jogurt naturalny typu greckiego
proteinowe babeczki Przygotowanie:
Zobacz również: inna receptura
Białko truskawkowe w proszku i mieszankę jogurtu naturalnego podawaj w foremkach na muffiny po zamrożeniu przez 30 minut. Krem czekoladowy powstaje z połączenia awokado, kakao i odżywki czekoladowej z daktylami namoczonymi w ciepłym mleku. Po równomiernym rozprowadzeniu mieszanki na zamrożonej masie truskawkowej ponownie włóż ją do zamrażarki na 30 minut. Ta masa nie stwardnieje całkowicie; Będzie giętki. Użyj waniliowej odżywki białkowej, aby rozłożyć olej kokosowy od tego momentu (poczekaj, aż ostygnie). Kiedy wszystko jest powiedziane i zrobione, wygrywamy ostatnią górną warstwę wzdłuż tych linii. Wróć do zamrażarki po kolejnych 30 minutach lub do całkowitego zamrożenia. Mieć smaczny posiłek!
Dodaj komentarz