Jak zrobić Proteinowe babeczki lodowe

Truskawkowo-czekoladowo waniliowe babeczki proteinowe 😀 Bez cukru, bez glutenu a ze smakiem 🙂 Idealne potreningówki!

proteinowe babeczki – składniki:

  • waniliowa odżywka białkowa
  • 20 g
  • 1 łyżka
  • dojżałe avokado
  • truskawkowa odżywka białkowa
  • 20 g
  • czekoladowa odżywka białkowa
  • 100 g
  • 180 ml
  • 20 g
  • kakao
  • daktyle
  • 1 szt.
  • 2 łyżka
  • olej kokosowy
  • jogurt naturalny typu greckiego

proteinowe babeczki Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Białko truskawkowe w proszku i mieszankę jogurtu naturalnego podawaj w foremkach na muffiny po zamrożeniu przez 30 minut. Krem czekoladowy powstaje z połączenia awokado, kakao i odżywki czekoladowej z daktylami namoczonymi w ciepłym mleku. Po równomiernym rozprowadzeniu mieszanki na zamrożonej masie truskawkowej ponownie włóż ją do zamrażarki na 30 minut. Ta masa nie stwardnieje całkowicie; Będzie giętki. Użyj waniliowej odżywki białkowej, aby rozłożyć olej kokosowy od tego momentu (poczekaj, aż ostygnie). Kiedy wszystko jest powiedziane i zrobione, wygrywamy ostatnią górną warstwę wzdłuż tych linii. Wróć do zamrażarki po kolejnych 30 minutach lub do całkowitego zamrożenia. Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *