Składniki na puszyste babeczki:
- 3 łyżki kakao
- nadzienie: masa marcepanowa+łyżka kakao
- 1 szklanka cukru
- 3 duże jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia bio
- 1.5 szklanki śmietany
- migdałów
- duża szczypta soli
- ekstrakt z gorzkich
- kakao
- 2 szklanki mąki
puszyste babeczki Przygotowanie:
Zobacz także: inny przepis
Nastawiliśmy piekarnik na 180 stopni (konwekcja) dla tych babeczek pokrytych fondantem, które były aromatyzowane puszystym kakao. Były pokryte mercepanem. Suche zamocowania należy ułożyć w jednej misce. Po ubiciu śmietany na sztywno dodać koncentrat migdałowy oraz cukier i dalej miksować. Miksuj każde jajko po jednym na niższych obrotach w blenderze. Po dodaniu suchych składników połącz wszystko szpatułką. Masa jest eteryczna i cienka. Do foremek na bułki włożyć rulon z nadzieniem, przykryć pozostałą masą i upiec. Podgrzewaj przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż patyczek osadzony w naczyniu wpuści wszystko.
Dodaj komentarz