Jak zrobić Puszyste babeczki kakaowe na kremówce z mercepanem

Składniki na puszyste babeczki:

  • 3 łyżki kakao
  • nadzienie: masa marcepanowa+łyżka kakao
  • 1 szklanka cukru
  • 3 duże jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia bio
  • 1.5 szklanki śmietany
  • migdałów
  • duża szczypta soli
  • ekstrakt z gorzkich
  • kakao
  • 2 szklanki mąki

puszyste babeczki Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis

Nastawiliśmy piekarnik na 180 stopni (konwekcja) dla tych babeczek pokrytych fondantem, które były aromatyzowane puszystym kakao. Były pokryte mercepanem. Suche zamocowania należy ułożyć w jednej misce. Po ubiciu śmietany na sztywno dodać koncentrat migdałowy oraz cukier i dalej miksować. Miksuj każde jajko po jednym na niższych obrotach w blenderze. Po dodaniu suchych składników połącz wszystko szpatułką. Masa jest eteryczna i cienka. Do foremek na bułki włożyć rulon z nadzieniem, przykryć pozostałą masą i upiec. Podgrzewaj przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż patyczek osadzony w naczyniu wpuści wszystko.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *