Jak zrobić Puszyste babeczki na białkach z truskawkami

Składniki na babeczki na białkach:

  • 1 szklanka cukru pudru
  • 12 truskawek
  • pszennej
  • 1 szklanka mąki
  • 6 białek
  • 150 g masła
  • Cukier puder do posypania

babeczki na białkach Jak zrobić:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Herbatniki proteinowe z miękką powierzchnią z truskawek Upłynnić pastę i ostudzić. Umyj i osusz truskawki po usunięciu szypułek. W temperaturze pokojowej ubij białka w misce, aż będą spienione, ale nie sztywne. Delikatnie wmieszaj przefiltrowany cukier do mąki. Po dodaniu masła ponownie delikatnie wymieszać. Umieść hittera w 12 kubkach do bułek i używaj kąta 180 stopni przez około 20 minut. Podawać po wystudzeniu na metalowej kratce i posypaniu cukrem pudrem.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *