Jak zrobić Sernikowe babeczki(z serka homogenizowanego)

Sernikowe babeczki(z serka homogenizowanego) powstały z potrzeby chwili. Jak to zwykle u mnie bywa stworzyłam coś z niczego. Sernikowe babeczki( z serka homogenizowanego) są pełne maślanego, aksamitnego smaku. Smakiem przypominają mini serniczki tylko w wersji uproszczonej. Jedno wiem, iż gdy zrobiłam pierwszy raz sernikowe babeczki(z serka homogenizowanego) to znikneły tego samego dnia, którego je zrobiłam. Polecam!

sernikowe babeczki – lista składników:

  • 100 g czekolady
  • 50 g cukru brązowego
  • 20 g proszku do pieczenia(około 2 płaskich łyżek)
  • 200 g serka homogenizowanego
  • 1 jajko
  • 50 ml oleju
  • 250 g mąki pszennej(1,5-2 szklanki)
  • 150 g cukru

sernikowe babeczki Jak przygotować:

Zobacz również: inny przepis

1. Dodaj mąkę, cukier i cukier w kolorze ziemi do miski. Dodaj jajko i olej. Mieszaj, aż składniki się połączą. Pojemnik na ciastka powinien być wypełniony w 66%. Przygotuj się na 25 do 30 minut w temperaturze 170 stopni. Daj babeczkom kilka minut do ostygnięcia, ponieważ po wyjęciu z pieca będą miały konsystencję sernika. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Czekoladę rozpuścić na babeczkach po ostygnięciu.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *