Sernikowe babeczki(z serka homogenizowanego) powstały z potrzeby chwili. Jak to zwykle u mnie bywa stworzyłam coś z niczego. Sernikowe babeczki( z serka homogenizowanego) są pełne maślanego, aksamitnego smaku. Smakiem przypominają mini serniczki tylko w wersji uproszczonej. Jedno wiem, iż gdy zrobiłam pierwszy raz sernikowe babeczki(z serka homogenizowanego) to znikneły tego samego dnia, którego je zrobiłam. Polecam!
sernikowe babeczki – lista składników:
- 100 g czekolady
- 50 g cukru brązowego
- 20 g proszku do pieczenia(około 2 płaskich łyżek)
- 200 g serka homogenizowanego
- 1 jajko
- 50 ml oleju
- 250 g mąki pszennej(1,5-2 szklanki)
- 150 g cukru
sernikowe babeczki Jak przygotować:
Zobacz również: inny przepis
1. Dodaj mąkę, cukier i cukier w kolorze ziemi do miski. Dodaj jajko i olej. Mieszaj, aż składniki się połączą. Pojemnik na ciastka powinien być wypełniony w 66%. Przygotuj się na 25 do 30 minut w temperaturze 170 stopni. Daj babeczkom kilka minut do ostygnięcia, ponieważ po wyjęciu z pieca będą miały konsystencję sernika. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Czekoladę rozpuścić na babeczkach po ostygnięciu.
Dodaj komentarz